En Çok Kullanılan Android Uygulamaları

En Çok Kullanılan Android Uygulamaları

Chrome for Android

Birçok bilgisayar kullanıcısının internet tarayıcısı olarak ilk tercihi arasına giren Google Chrome’un Android versiyonu yayınlandı. Henüz beta aşamasında olan bu tarayıcı ile sık kullanılan web site adreslerinizi ve en son ziyaret ettiğiniz sayfalarınızı diğer cihazlarınızla senkronize edebiliyorsunuz. Sade bir ara yüze sahip olan tarayıcı Android 4 ve üstü versiyonlarda kullanılabiliyor.

Facebook Pages Manager

Uzun zaman önce iOS cihazlar için geliştirilen Facebook Sayfa Yöneticisi uygulamasının Android versiyonu sonunda yayınlandı. Facebook sayfalarını yönetmek isteyenlerin çok işine yarayacak olan bu uygulamada sayfa istatistiklerini, sayfanıza gelen mesajları ve yorumları görebilirsiniz

Goop Escape

Eğer hem eğlenceli hem de beyin jimnastiği yapmak isteyeceğiniz bir oyun arıyorsanız Goop Escape tam size göre. Öğrenmesi oldukça kolay olan oyunda amaç farklı renkteki topları (yani goop’ları) aynı renkteki kapılardan içeri sokmak. Şimdilik 72 seviyenin olduğu oyunda seviye yükseldikçe topları kapıdan sokması güçleşiyor. Ayrıca meraklılarına ufak bir not: Oyun Techson Labs adlı bir Türk girişimcilik firması tarafından geliştirilmiş.

GroupVox

Bu uygulama ile Android cihazınızı bir telsize dönüştürebiliyorsunuz. Facebook arkadaş listenizle entegre olarak çalışan uygulama ile Facebook arkadaşlarınızdan oluşan küçük bir grup oluşturabilir ve bu grupla telsiz konuşması, chat veya kısa mesajlaşma yapabilirsiniz.

GyroSpace 3D

Eğer Nexus 7 veya Samsung Galaxy S3 gibi Gyro sensörü olan bir Android cihaz kullanıyorsanız GyroSpace 3D uygulaması ile masaüstünüzü 3 boyutlu uzay görüntüleriyle süsleyebilirsiniz. AMOLED ekranlar için optimize edilmiş HD temalara da sahip olan uygulamanın ücretsiz opsiyonunda tema sayısı kısıtlı. Ama eğer uygulamadan memnun kalırsanız ücretli versiyonunu indirebilirsiniz.

Media Fire

Bir Cloud uygulaması olan MediaFire’ın en önemli özelliği ücretsiz 50 GB’lık bir alan sunması. Bu uygulama sayesinde dosyalarınıza internetin olduğu her yerden kolayca erişebilirsiniz. Android cihazınızla çektiğiniz fotoğraf veya videoları doğrudan MediaFire klasörüne yüklemeniz de mümkün.

Pixlr Express

Bir fotoğraf meraklısıysanız ve çektiğiniz fotoğraflara en kolay şekilde farklı efektler uygulamak istiyorsanız. Pixlr uygulaması tam size göre. Oldukça sade bir ara yüze sahip olan uygulamanın kullanımı ,çok kolay ve sonuçları da gayet iyi. Yeniden boyutlandırma, kesme ve filtre uygulama gibi temel özelliklere sahip olan bu uygulama ücretsiz.

Pocket

Hepimizin başına gelmiştir, internette ilginizi çeken bir makaleye rastlarsınız ama o anda okumak için vaktiniz yoktur. Pocket uygulaması işte tam bu anlarda yardımcınız oluyor. İnternette ilginizi çeken bir makale gördüğünüzde Pocket uygulamasına kaydedin, sayfa diğer tüm cihazlarınızla senkronize olsun ve vaktiniz olduğunda açıp okuyun. Üstelik sayfayı bir kez kaydettikten sonra internet bağlantısına da ihtiyacınız olmuyor. Uygulama özellikle uzun uçak yolculuklarında çok işinize yarayabilir.

Google Sky Map

Gökyüzünü incelemeye meraklıysanız Google’ın bu uygulamasını mutlaka denemelisiniz. Tek yapmanız gereken uygulamayı indirdikten sonra cihazınızı gökyüzüne tutmak ve ekranda çıkan haritayı incelemek. Cihazınızın GPS özelliğini kullanan uygulama, gökyüzünün bir haritasını ekrana getiriyor. İsterseniz merak ettiğiniz bir gezegen veya takım yıldızını aratabilir veya haritalar içinde gezinebilirsiniz.

Zime (Beta)

Günlük, haftalık, aylık ve yıllık programlarınızı düzenleyebileceğiniz bir ajanda uygulaması olan Zime’ın diğer benzeri uygulamalardan en büyük farkı 3 boyutlu bir ara yüze sahip olması. Android 4 ve üzeri versiyonlarda çalışan bu uygulama henüz Beta aşamasında.

Bütün bu uygulamaları android işletim sisteme sahip akıllı telefonunuzun Anroid Market bölümünden indirebilirsiniz.



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir